Dry needling

ingevoerd op 25-03-2018

Sinds maart behoort deze manier van behandelen tot onze behandelmogelijkheden.

 

Dry Needling is een effectieve behandeling bij myofasciale triggerpoints. Tiggerpoints zijn verhardingen in een spier die voor pijnklachten kunnen zorgen.

Triggerpoints kunnen de volgende klachten geven:

- Pijn en stijfheid in de spieren

- Afname van kracht en functieverlies van de spieren

- Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten

- Tintelingen in arm/been

- Hoofdpijn en duizeligheid

 

Er zijn een groot aantal diagnoses te behandelen met dry needling.

 

Werkwijze:

Tijdens de intake analyseert de therapeut waar de klachten zich bevinden en of het gebruik van dry needling effectief is voor uw klachten.

 

Behandeling:

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een dunne acupunctuurnaald. De triggerpoints worden aangeprikt om ze te laten ontspannen. Dit leidt tot een voelbare ontspanning in de spieren met pijnvermindering en een betere beweeglijkheid als gevolg.

Het inbrengen van de naald voelt u vrijwel niet. Het aanprikken van het triggerpoint kan wat “zwaar” voelen of een korte samentrekking van de spier tot gevolg hebben. Dit voelt u kortdurend en zakt ook snel weer weg.
 

Kosten:

Dry Needling valt binnen het domein van de fysiotherapie en daarvoor geldt het reguliere fysiotherapie tarief. Fysiotherapie zit voor mensen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 is een aanvullende verzekering nodig. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen. U kunt altijd bij de fysiotherapeut terecht, ook als u geen aanvullende verzekering heeft. U betaalt dan het verschuldigde bedrag aan de fysiotherapeut.