Fysiotherapie Noordkop gecertificeerde praktijk voor EPTE

ingevoerd 14-10-2017

EPTE behoort tot de nieuwe groep minimaal invasieve echografische procedures. De therapie bestaat uit enkele behandelsessies waarbij een dunne naald (bekend van acupunctuur- of dry needling) onder echogeleiding naar het aangedane gebied in de pees wordt gebracht. Door middel van het EPTE apparaat wordt een lage intensiteit galvanische stroom toegediend. Dit zet een aantal chemische en fysiologische processen in gang die leiden tot weefselherstel. De techniek stimuleert de eerste fase regeneratie, die bij chronische peesaandoeningen onvoldoende is. 

De gehele procedure duurt minder dan 15 minuten en kan soms als licht pijnlijk worden ervaren.

Indicaties voor EPTE zijn: hielspoor, tenniselleboog, kniepees, achillespees, schouderpees en liesklachten. 

Om het gestimuleerde herstelproces optimaal te benutten wordt de EPTE  behandeling gecombineerd met een evidence based oefenprogramma. EPTE gecombineerd met functionele en gedoseerde belasting van de aangedane structuren leidt zelfs in chronische non-responsieve peesaandoeningen tot een aanzienlijke verbetering van de klachten. 

Heb je langer dan 3 maanden peesklachten? En alles al geprobeerd en nog steeds klachten? Dan is EPTE misschien de oplossing voor je. 

IMG_4582 IMG_4582
IMG_3578 IMG_3578
IMG_5959 IMG_5959