Nieuwsbrief november 2017

ingevoerd op 20-11-2017

Fysiotherapie Noordkop: een jaar vol positieve veranderingen!

Per april 2017 zijn wij als praktijk Fysiotherapie herkenbaar onder de nieuwe naam Fysiotherapie Noordkop en met een nieuw logo. In april zijn wij in Anna Paulowna verhuisd naar de nieuwe locatie in Gezondheidscentrum De Ontmoeting. In de Schooten is het gezondheidscentrum in september verhuisd naar De Garst in zorgcentrum de Golfstroom.   In november gaan wij de hoofdlocatie aan de Dollardlaan renoveren.

Wij staan voor Maatwerk in bewegen. Als team hebben wij als doel om afhankelijk van uw hulpvraag ‘maatwerk’ te leveren en te zorgen dat u ‘beter gaat bewegen’. In augustus is ons team versterkt met Tessa Mosch. Zij is in februari 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut. Voor zij bij ons kwam werken is zij in verschillende praktijken als waarnemer werkzaam geweest. Het interessegebied van Tessa ligt in de sport. Zelf doet zij al jaren fanatiek aan wedstrijdzwemmen. In het komende jaar wil zij graag haar master voor sportfysiotherapie gaan starten.

 

Graag informeren wij u middels deze nieuwsbrief over de recente bijscholing die binnen ons team fysiotherapeuten is gevolgd:

 

Eileen Groenland, Master Kindertherapeut

Eileen heeft haar Masteropleiding Kinderfysiotherapie afgelopen juni met goed gevolg afgerond en is inmiddels geregistreerd als kindertherapeut. Haar specifieke interessegebied binnen de kinderfysiotherapie ligt in onderzoek en behandeling van kinderen met DCD (Developmental Coördination Disorder). Kinderen met DCD zijn kinderen die moeite hebben met hun motoriek. Voor hen is het lastig om bepaalde vaardigheden zoals; touwtje springen, fietsen enz. aan te leren en te automatiseren.                                 

De titel van haar Masterthesis was: Zijn er functionele krachtsverschillen tussen kinderen met een vastgestelde DCD, die voldoen aan vastgestelde criteria en kinderen die mogelijk DCD hebben?

 

Irene de Waard, Geriatrie Fysiotherapeut i.o.

Irene volgt de Master Geriatrie aan de SOMT te Amersfoort en is in september haar tweede leerjaar gestart. De geriatrie fysiotherapeut beschikt over specifieke kennis over patiënten die (ouderdoms) verschijnselen vertonen als gevolg van bijvoorbeeld een gebroken heup, beroerte, dementie en de ziekte van Parkinson.

 

Jenny van Riesen, Musculoskeletale echografie en EPTE

EPTE (Echogeleide Percutane Elektrolyse Therapie) bestaat uit 4 tot 6 behandelsessies waarbij een dunne naald onder echogeleiding naar het aangedane gebied in de pees wordt gebracht. Door middel van het EPTE-apparaat wordt een lage intensiteit galvanische stroom toegediend. Dit zet een aantal chemische en fysiologische processen in gang die leiden tot weefselherstel. Indicaties voor EPTE zijn: hielspoor, tenniselleboog, kniepees, achillespees en schouderpeesklachten. Om het gestimuleerde herstelproces optimaal te benutten wordt de EPTE-behandeling gecombineerd met een evidence based oefenprogramma.

Fysiotherapie Noordkop is gecertificeerd EPTE-praktijk vanaf februari 2017.

 

Hoofdlocatie Dollardlaan: Dollardlaan 21A - 1784 BE Den Helder

Tel:0223 - 619467

Locatie De Schooten: De Garst 1G - 1785 RK Den Helder

Tel: 0223 - 668001

Locatie Anna Paulowna: De Verwachting 8 - 1761 VM Anna Paulowna

Tel: 0223 - 531443

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u regelmatig van ons een nieuwsbrief ontvangen?

Meldt u dan aan op onze website.                                              

Onderaan de pagina onder het kopje volg ons!